Samen werkt 't Aanmelden!

Een goede start voor de JobGroup

Op 4 juni ging er weer een nieuwe JobGroup van start.

Het was een boeiende kennismaking met elkaar en de deelnemers zijn enthousiast om samen de zoektocht naar een nieuwe baan aan te gaan. Het was bijzonder om te ervaren dat er gelijk in het begin al ruimte was om emoties te delen en te leren van elkaar, ook in kleine groepjes.

De eerste avond van de nieuwe JobGroup van JobHulpMaatje Enschede is goed begonnen.

Een JobGroup biedt werkzoekenden de gelegenheid om tips en hulp te ontvangen bij hun zoektocht naar een passende baan. In meerdere avonden wordt er aan de hand van een professioneel werkboek informatie gegeven over onderwerpen als: het opmaken van een sollicitatiebrief en cv, hoe kom je representatief over, hoe houd je een pitch om jezelf voor te stellen? etc. etc.

Deelnemers kunnen kiezen voor de JobGroup of voor een JobMaatje. Het laatste is een één-op-één-begeleiding van een soort Jobcoach, maar dan door een vrijwilliger. Daarom heet het ook een JobMaatje.