Samen werkt 't Aanmelden!

Het verliezen van werk is heftig. Het doet iets met jou én met je omgeving. Ondertussen moet je op zoek naar werk en dat zoeken gaat gepaard met allerlei praktische vaardigheden. JobHulpMaatje is uniek omdat we aandacht schenken aan praktische zaken, maar ook aandacht hebben voor jou als persoon en jouw omgeving. Wij zijn er voor jou. Onze vrijwilligers zetten zich voor je in. Of je nu in Enschede woont of in een andere plaats in deze regio. Laat het weten als jij hulp kunt gebruiken. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Maak er gebruik van! 

“Mijn tijdelijke job die ik had gevonden, was toch niet wat ik had gehoopt. Ook toen was het maatje er voor mij. Zij brengt mij op nieuwe ideeën en helpt mij om een andere richting in te kijken dan de getreden paden die ik heb gelopen. Fijn dat het er is, tegen anderen wil ik zeggen: maak er ook gebruik van!”

Gerda (55 jaar)
hulpvrager bij JobHulpMaatje

Mijn zelfvertrouwen is weer opgebouwd 

“Ik heb mijn maatje als zeer positief ervaren. Het is top dat mensen vrijwillig tijd vrij willen maken, om andere mensen te helpen bij het zoeken en vinden van een baan. Het heeft bij mij echt geholpen, mijn zelfvertrouwen is weer opgebouwd!” 

Tim (40 jaar)
hulpvrager bij JobHulpMaatje

Aan de slag met een maatje

Een maatje is een gecertificeerde en opgeleide vrijwilliger die graag naast een werkzoekende staat, dus een soort JobCoach. Een maatje biedt mentale en praktische ondersteuning en denkt mee over mogelijkheden om (on)betaald werk te vinden. Een maatje gaat samen met jou op ontdekkingstocht. Wat zijn jouw talenten, wat is (passend) werk? Je werkt zelf actief mee met thuisopdrachten en door te solliciteren.

Is een groepsaanpak voor jou niet passend of wil je na de JobGroup verder begeleid worden? Dan kun je samen met de coördinator besluiten om een individueel traject in te gaan. Je wordt dan gekoppeld aan een maatje.

Aan de slag in een JobGroup

In een JobGroup krijg je in zeven bijeenkomsten meer duidelijkheid over wie je bent, wat je wil en wat je kan. De bedoeling is om ervaringen uit te wisselen en elkaar een stap verder te helpen.

In zeven stappen werken we naar het einddoel toe van de bijeenkomsten; een elevator pitch! In een elevator pitch presenteer je kort en aansprekend wie je bent, wat je kan en waar je naar op zoek bent. In de voorafgaande bijeenkomsten verzamel je de informatie die je nodig hebt om jezelf zelfverzekerd te presenteren.

Hoe ziet een JobGroup eruit? 

Zo ziet een bijeenkomst eruit:

 1. Wie ben ik? Wat vind ik belangrijk in een nieuwe baan? Waar wil ik nog verder in groeien?

 2. Wat belemmert mij? Wat zijn belemmerende overtuigingen en hoe kan ik deze ombuigen in helpende overtuigingen?

 3. Wat kan ik? Wat zijn mijn competenties? Hoe kan ik deze competenties concreet herkennen in specifieke situaties?

 4. Wat wil ik? Maak een bucketlist voor alle terreinen van je leven!

 5. Wat zoek ik? Ga op zoek naar vacatures. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor een mededeelnemer.

 6. Hoe presenteer ik mezelf? Leer tips & tricks om jezelf goed te laten zien op social media.

 7. Dit ben ik! Tijd om je elevatorpitch te laten horen. Een deskundige geeft feedback.

Zo ziet een bijeenkomst eruit:

 • Intro: inloop met koffie en thee, kennismaking

 • JobTalk: korte interactieve workshop

 • GroupTalk: opdrachten in kleine groepjes om feedback van elkaar te krijgen

 • Afterparty: blijf napraten en vraag individueel advies aan de JobGroupLeiders