Samen werkt 't Aanmelden!

Ervaring van Rana en maatje Rose

Rose begeleid Rana als Jobhulp-maatje. Rose heeft vroeger zelf ook een coach gehad om werk te vinden en groeide vanzelf in een coachrol voor andere deelnemers. Zij heeft inmiddels een drukke baan als opleidingsadviseur en verkoopster van opleidingen. 

Duidelijke doelen voor het loopbaantraject

Rose gaat Rana helpen om haar te helpen de Nederlandse taal beter te leren, om zich te profileren op LinkedIn. Daarnaast gaat ze haar helpen om bedrijven te benaderen voor een baan, wellicht als deel van een BBL opleiding. Dat betekent 1 dag school en verder een betaalde baan in de administratie. Ook wil ze helpen bij het laten waarderen van het Syrische diploma van Rana.

Rose herkent de moeite om als buitenlander in Nederland werk te vinden. Zelf is ze begonnen met simpel productiewerk. Daar bleek dat ze andere kwaliteiten had en zo is ze doorgegroeid naar kwaliteitsmanager automotive.

Rose ziet het zo-spoedig-mogelijk vinden van een eerste baan, om dan te kunnen doorgroeien, als belangrijke focus van haar coachingswerk, als Jobhulp-maatje.

Een coachingsgesprek van een Jobhulp-maatje

Hoe word je Jobhulp-maatje?

Als je interesse hebt om een Maatje te worden dan kun je naar een informatiebijeenkomst komen of je meld je aan via deze website. Er volgt eerst een gesprek met de coördinator over de inhoud van het werk. Ook is er een 2-daagse training voor Maatjes. Een Maatje begeleidt een deelnemer individueel op de zoektocht naar een mooie passende en duurzame baan.

De begeleiding als maatje van een werkzoekende begint met een oriënterend gesprek met de coördinator erbij: er is een wederzijdse kennismaking. Er wordt dan besproken wat de werkzoekende voor ondersteuning wil ontvangen. Ook wordt gekeken of er een goede ‘klik’ is tussen de werkzoekende deelnemer en Maatje.

Maat(jes)werk voor elke werkzoekende

Het traject dat een werkzoekende met een Jobhulp-maatje doorloopt kan elke keer anders zijn. Er is een werkboek dat het traject kan ondersteunen. Er kunnen meerdere begeleidingsmomenten nodig zijn. Het kan ook zo zijn dat de hulpvraag heel klein is en er maar 1 afspraak nodig is.

De ene keer kan het gaan over het schrijven van een sollicitatiebrief en het opstellen van een CV. De andere keer kan het gaan over het oefenen en voorbereiden van een sollicitatiegesprek. Soms weet een werkzoekende nog niet wat hij of zij wil en vindt er eerst een coachingstraject plaats om te ontdekken wie iemand is en wat hij kan en wil. Elke werkzoekende wordt op maat geholpen.

Ik wil meer info over de rol van Jobhulpmaatje