Samen werkt 't Aanmelden!

Nieuwe coördinator in het team Jobhulpmaatje Enschede

Hierboven zie je het bestuur van JobHulpMaatje Enschede samen met de twee coördinatoren. Van links naar rechts: Renate Almekinders (bestuur), Arnoud Gelderman (bestuur), Susanna Franken, Marijke van der Tol en Jaap van Tilburg (bestuur). Onze nieuwe coördinator, Marijke, stelt zich graag aan jullie voor. We zijn erg blij met haar in ons team.

Ik ben Marijke van der Tol. Na mijn studie werkte ik enkele jaren als Adviseur Ecologie en Gebiedsontwikkeling. Mijn werk was moeilijk te combineren met de zorg voor mijn kinderen. Daarom ben ik een aantal jaar gestopt.
Zodra de oudste kinderen op school zaten ben ik begonnen met vrijwilligerswerk. Daarnaast heb ik een thuisstudie Nederlandse gebarentaal gedaan. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in gebarentaal en misschien kan ik deze kennis ook ooit gebruiken in mijn (vrijwilligers)werk.
Vanuit mijn wil om mij voor anderen in te zetten ben ik als JobMaatje begonnen bij JobHulpMaatje Enschede. Sinds kort werk ik samen met Susanna Franken als coördinator. Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens geroepen is om deel te nemen aan de samenleving. (Vrijwilligers)werk is een manier om deel te nemen. Helemaal als dit werk bij je past en maakt dat je jezelf op je plek voelt. Je ontwikkelt je eigen identiteit en vaardigheden. Je ontmoet de mensen buiten de deur. Je kunt groeien.