Samen werkt 't Aanmelden!

Ervaringsverhaal van een statushouder

Als buitenlander ben je niet overal welkom

Jaap is maatje voor Samir uit Syrië. Hij en zijn vrouw wonen nu 6 jaar in Nederland en worden beide geholpen in hun zoektocht naar een baan. Samir heeft een universitaire graad in de techniek. Hij heeft met een aantal andere statushouders enthousiast deelgenomen aan een JobGroup. Nu zal hij verder worden geholpen door een Maatje. 

Voor Samir wordt Jaap een Jobhulp-Maatje. Jaap is ook de leider geweest van de JobGroup. Jaap heeft als Jobhulp-Maatje persoonlijk contact onderhouden na afloop van de Jobgroup. En na verloop van tijd kreeg Samir via een contact van Jaap een mooie baan. 

Helaas stopte de zoektocht daar niet.

Na een tijdje bleek dat zijn baas best wel tevreden was maar de collega’s waren dat niet. Zij wilden eigenlijk geen buitenlander als collega. Daarna gebeurde hetzelfde weer in enkele volgende banen. De contacten met het Maatje zijn weer aangehaald om een nieuwe baan te vinden waar er wel waardering is voor hem als persoon.

Over het werk is altijd grote tevredenheid.

Nu zoeken we naar meer internationaal georiënteerde bedrijven waar meer buitenlanders werken en Samir niet als enige buitenlander tussen de Nederlandse collega’s zit. Het eerste nieuwe contact met een bedrijf is inmiddels gelegd.

Ik wil ook hulp bij het vinden van een baan